Kuřecí řízek s červeným zelím a vařenými brambory recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

6 vetsich kurecich rizku
2 hrnky strouhanky
1 hrnek hladke mouky
3 vejce rozmixovana s trochou mleka
sul
olej na smazeni
1/2 hlavky cerveneho zeli
1 cibule
1/2 lzicky drceneho kminu
3 lzice bileho octa anebo mozna i vice
trochu oleje
cukr na dochuceni
varene a ochucene brambory

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozehrejeme trochu oleje, pridame na jemno nakrajenou cibuli, kmin a chvili smazime. Pridame na nudlicky nakrajene zeli, prelijeme octem a zamichame. Zalijeme vodou a varime do zmeknuti. (Ocet udela zeli krasnou barvicku). Zeli ochutname, jestli je potreba pridat vice cukru nebo soli, podle toho, kdo jak to ma rad. Dale muzeme zeli zahustit troskou skrobove moucky, ale jeste je to pak potreba povarit.

  2. Kureci rizky omyjeme, nechame okapat a trochu z obou stran osolime, pote obalime v trojobalu a na rozpalenem oleji osmazime na obou stranach do zlatova. Muzeme nechat chvili okapat na papirovem ubrousku. Rizky udrzujeme teple. Servirujeme se zelim a varenymi brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!