Kuřecí řízek s červeným zelím a vařenými brambory recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 6 vetsich kurecich rizku
- 2 hrnky strouhanky
- 1 hrnek hladke mouky
- 3 vejce rozmixovana s trochou mleka
- sul
- olej na smazeni
- 1/2 hlavky cerveneho zeli
- 1 cibule
- 1/2 lzicky drceneho kminu
- 3 lzice bileho octa anebo mozna i vice
- trochu oleje
- cukr na dochuceni
- varene a ochucene brambory
Postup Kuřecí řízek s červeným zelím a vařenými brambory
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu rozehrejeme trochu oleje, pridame na jemno nakrajenou cibuli, kmin a chvili smazime. Pridame na nudlicky nakrajene zeli, prelijeme octem a zamichame. Zalijeme vodou a varime do zmeknuti. (Ocet udela zeli krasnou barvicku). Zeli ochutname, jestli je potreba pridat vice cukru nebo soli, podle toho, kdo jak to ma rad. Dale muzeme zeli zahustit troskou skrobove moucky, ale jeste je to pak potreba povarit.
Kureci rizky omyjeme, nechame okapat a trochu z obou stran osolime, pote obalime v trojobalu a na rozpalenem oleji osmazime na obou stranach do zlatova. Muzeme nechat chvili okapat na papirovem ubrousku. Rizky udrzujeme teple. Servirujeme se zelim a varenymi brambory.