Kuřecí roláda ve vepřové bláně recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

kuřecí prsa
vepřová tuková blána

Postup přípravy receptu

  1. Není to ani tak recept, těch je tady na velice dobré rolády z vykostěného kuřete spoustu, ale spíš návod, nebo ukázka, že i z kousků masa může být jedna velká nerozpadající se roláda.

  2. Rozprostřela jsem vepřovou blánu, na ni položila rozkrojená, naklepaná, osolená, opepřená prsa, pak náplň - dáte na jakou jste zvyklí a opatrně jsem maso i s blánou zarolovala. Aby držela pěkný tvar, tak jsem roládu ještě zatáhla provázkem. Pak už postup, jaký je při pečení drůb. rolády v troubě.

  3. Já jsem vložila do pekáče na cibulku, podlila 3dl vody, rozdrobila 1 kostku drůb. bujonu, 40 minut pekla zakryté a dalších 20 minut odkryté za občasného přelévání výpekem.

  4. Blána se do masa nádherně vpekla a hotová roláda se po odstranění provázku krásně krájela. Vůbec nebylo poznat, že nebylo uděláno z jednoho plátu masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!