Kureci shawarma recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 kg vykostěných kuřecích stehen
olivový olej
Směs na shawarmu v poměru:
2 lžičky kari
1 lžička mletý cumin
1 lžička mletý koriandr
1 lžička sušený česnek
1 lžička kurkuma
1/2 lžičky paprika sladká
1/2 lžičky pepř
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky mletý hřebíček
sůl
Mango-omáčka:
mango
česnek
chilli
cukr
sůl
voda
Tahini-omáčka:
pasta tahini (neochucena sezamová pasta;lze koupit v supermarketu)
voda
sůl
citronová šťáva
Při podávání:
arabský pita chléb
na plátky nakrájená rajčata
na plátky salátová okurka
na plátky kyselá okurka
zelný salát
na kolečka nakrájená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Kureci maso nakrajime na velmi tenke nudlicky. Pridame namichane koreni (mnozstvi dle chuti), olivovy olej a nechame v chladu 1 hodinu prolezet, pak vyndame a nechame jeste 1/2 hodinky pri pokojove teplote. Kureci smes zprudka a za staleho promichavani restujeme, nakonec pridame sul.

  2. Mango oloupeme, nakrajime na kousky a uvarime v trosce vody. Po vychladnuti, spolu s korenim, rozmixujeme (hotovou mango omacku je mozne zakoupit i v supermarketu).

  3. Tahini pastu smichame se studenou vodou, soli a citronovou stavou. Pasta nam po prvnim pridani vody nejprve zhoustne, po pridani dalsiho mnozstvi vody bude ridnout (pasty staci rozmichat asi 6 polevkovych lzic). Nedelejte ji prilis ridkou, spise kasovitou. Soli a citronove stavy bude potreba vetsi mnozstvi, tahini je tak chutnejsi, presne mnozstvi necham na chuti kazdeho. Shawarmu servirujeme v arabskem chlebu dale plnenem zeleninou, salaty a dochucenou tahini a mango omackou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!