Kuřecí steak s jemnou máslovou brokolicí (aneb za 20 minut obědváme) recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 kuřecí stehenní plátky
3 PL oleje
koření na steaky (já jsem si oblíbila Stupkovo)
balsamico ocet
voda nebo vývar
hladká mouka (nemusí být)
brokolice
plátek másla (asi 1cm silný)
2 stroužky česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky dáme do mísy, posypeme kořením, zalijeme olejem a promícháme. Necháme stranou chvíli odpočívat.

  2. Brokolici očistíme a rozebereme na malé růžičky a dáme je do cedníku.

  3. V kastrolu přivedeme k varu dostatečné množství vody a stáhneme z ohně.

  4. Do vody ponoříme cedník s brokolicí a necháme asi 5 minut blanšírovat.

  5. Poté propláchneme studenou vodou z kohoutku a necháme na cedníku okapat.

  6. Mezitím rozpálíme nepřilnavou pánev, vložíme maso i s olejem a plátky po obou stranách opečeme tak, aby uvnitř zůstaly šťavnaté, ale ne krvavé.

  7. Hotové steaky vyjmeme, do výpeku vlijeme asi 2 lžíce balzamikového octa a necháme chvíli svařit.

  8. Nyní můžeme přidat malinko (max. půl lžičky) hladké mouky, opražíme ji, zalijeme trochou vývaru a šťávu necháme provařit.

  9. Slijeme ji na odložené maso nebo zvlášť do kastrůlku, do pánve dáme plátek másla, česnek a okapanou brokolici.

  10. Vše společně chvilku restujeme a nakonec osolíme.

  11. Maso na talířích přelijeme šťávou a brokolici podáváme jako přílohu. Můžeme přidat ještě vařené brambory, hranolky apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!