Kuřecí steak s jemnou máslovou brokolicí (aneb za 20 minut obědváme) recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 kuřecí stehenní plátky
- 3 PL oleje
- koření na steaky (já jsem si oblíbila Stupkovo)
- balsamico ocet
- voda nebo vývar
- hladká mouka (nemusí být)
- brokolice
- plátek másla (asi 1cm silný)
- 2 stroužky česneku
- sůl
Postup Kuřecí steak s jemnou máslovou brokolicí (aneb za 20 minut obědváme)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí plátky dáme do mísy, posypeme kořením, zalijeme olejem a promícháme. Necháme stranou chvíli odpočívat.
Brokolici očistíme a rozebereme na malé růžičky a dáme je do cedníku.
V kastrolu přivedeme k varu dostatečné množství vody a stáhneme z ohně.
Do vody ponoříme cedník s brokolicí a necháme asi 5 minut blanšírovat.
Poté propláchneme studenou vodou z kohoutku a necháme na cedníku okapat.
Mezitím rozpálíme nepřilnavou pánev, vložíme maso i s olejem a plátky po obou stranách opečeme tak, aby uvnitř zůstaly šťavnaté, ale ne krvavé.
Hotové steaky vyjmeme, do výpeku vlijeme asi 2 lžíce balzamikového octa a necháme chvíli svařit.
Nyní můžeme přidat malinko (max. půl lžičky) hladké mouky, opražíme ji, zalijeme trochou vývaru a šťávu necháme provařit.
Slijeme ji na odložené maso nebo zvlášť do kastrůlku, do pánve dáme plátek másla, česnek a okapanou brokolici.
Vše společně chvilku restujeme a nakonec osolíme.
Maso na talířích přelijeme šťávou a brokolici podáváme jako přílohu. Můžeme přidat ještě vařené brambory, hranolky apod.