Kuřecí stehna na kysaném zelí v PH recept
Top Recepty, Pomalý hrnecSuroviny na recept
- 2 kuřecí stehna
- 500 g kysaného zelí ale stačí i méně
- 40 g uzené slaniny nebo anglické slaniny
- 1 menší cibule
- sůl
- mletý pepř
- kmín
- špetka cukru pokud je třeba
- 1 spíše větší syrová brambora
Postup Kuřecí stehna na kysaném zelí v PH
Postup přípravy receptu
-
Na dno nádoby pomalého hrnce dáme zelí i s nálevem, pokud je zelí víc suché - bez šťávy, tak přidáme zhruba 1 dl vody.
Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na drobnější kostky nakrájenou slaninu, trochu opepříme a promícháme.
Na zelí dáme kuřecí stehna, které jsme osolili a nahoře posypali kmínem. Já stehna zespod nařízla podél kosti a maso od kosti částečně uvolnila, ale není to nutnost dělat.
PH si zapneme na 2 stupeň a zhruba 20 - 30 minut před dokončením si zelí zahustíme jemně nastrouhanou bramborou.
Vmícháme ji do zelí a vše necháme dovařit.
Pak si zelí případně dochutíme, já malinko přisladila a podaváme.