Kuřecí stehna pečená s podzimní zeleninou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 kuřecí stehna
1/2 dýně Hokkaido
1/2 patizonu
máslo
sůl
mletý kmín
tymián
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a okmínujeme. Pekáček vyklademe kousky másla a kuřecí stehna na něj položíme.

  2. Hokkaido omyjeme, pokud je špatná slupka, tak ji odkrojíme. Zbavíme semeníku a nakrájíme na kousky. Patizon zbavíme slupky a semeníku, omyjeme a nakrájíme na kousky.

  3. V misce smícháme nakrájené Hokkaido s patizonem, tymiánem a oreganem a lehce osolíme.

  4. Kuřecí stehna zasypeme zeleninou, pekáček přikryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů.

  5. Pečeme, než je zelenina i maso měkké, podle potřeby můžeme podlít vodou. V průběhu pečení kontrolujeme a maso poléváme výpekem.

  6. Když je kuře měkké, odkryjeme a necháme v troubě na cca 15 minut, aby se pěkně zabarvila kůrčička - můžeme přidat stupně na 200.

  7. Podáváme bez přílohy, ta není vůbec potřeba. Pokud by ale někomu vyloženě chyběla, nejlepší by byly brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!