Květák zapečený s uzeným a nivovým bešamelem recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1 květák (rozebraný na růžičky a 5 minut vařený v osolené vodě s kmínem)
15-20 dkg uzeného masa
15 dkg nivy
máslo
hladká mouka
2 vejce
1 dl mléka
špetka muškátového oříšku
sůl
2 lžíce strouhanky
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Květák naskládáme do zapékací misky a posypeme na kostičky nakrájeným uzeným masem.

  2. Lžíci másla rozpustíme na pánvi, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a vyšleháme do hladka a asi 5 minut vaříme. Pak přidáme nastrouhanou nivu, muškátový oříšek, petrželku a necháme rozpustit sýr.

  3. Odstavíme, vmícháme 2 vejce a vše nalijeme na květák s masem. Solíme podle slanosti nivy. Posypeme strouhankou, poklademe pár plátky másla a zapečeme do růžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!