Květáková polévka s kořenovou zeleninou a pórkem recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 menší květák
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer - množství podle každého)
- 1 malý pórek
- máslo na zjemnění
- špetička muškátového květu
- špetička kurkumy
- sůl
- drcený kmín
- 1 vejce
- libeček
Postup Květáková polévka s kořenovou zeleninou a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, omytý pórek nakrájíme na kolečka a vše orestujeme na másle. Osolíme, přidáme drcený kmín, libeček, kurkumu, zalijeme vodou a dáme vařit. Květák omyjeme, rozebereme na kousky a přidáme vařit k zelenině.
Když je květák měkký (pár růžiček květáku si necháme na ozdobu na polévku), rozšťoucháme květák v polévce šťouchadlem. Ochutíme solí, pepřem, přidáme muškátový oříšek. Zalijeme rozšlehaným vejcem, krátce povaříme a nakonec zjemníme máslem.