Květáková polévka s kořenovou zeleninou a pórkem recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 menší květák
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer - množství podle každého)
1 malý pórek
máslo na zjemnění
špetička muškátového květu
špetička kurkumy
sůl
drcený kmín
1 vejce
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, omytý pórek nakrájíme na kolečka a vše orestujeme na másle. Osolíme, přidáme drcený kmín, libeček, kurkumu, zalijeme vodou a dáme vařit. Květák omyjeme, rozebereme na kousky a přidáme vařit k zelenině.

  2. Když je květák měkký (pár růžiček květáku si necháme na ozdobu na polévku), rozšťoucháme květák v polévce šťouchadlem. Ochutíme solí, pepřem, přidáme muškátový oříšek. Zalijeme rozšlehaným vejcem, krátce povaříme a nakonec zjemníme máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!