Květáková polévka s řapíkatým celerem recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- cca 6 větších růžiček květáku
- středně velká mrkev
- 150 g řapíkatého celeru + nať
- máslo
- 1 plnější lžíce hrubé mouky
- cca 750 ml vývaru
- sůl
- pepř mletý
- pažitka nebo petrželka, nať z řapíkatého celeru...
Postup Květáková polévka s řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, poté přidáme krátce osmažit i pokrájený řapíkatý celer, vše posypeme moukou a ještě krátce smažíme. Přidáme růžičky květáku (nebo zhruba půlku menšího květáku), přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí květáku, který následně šťouchadlem na brambory rozbijeme na menší kusy (ne na kaši).
Polévku dle vlastní chuti můžeme ještě dochutit, přidáme posekanou pažitku, petrželku nebo nať z řapíků a podáváme.