Květáková polévka s řapíkatým celerem recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

cca 6 větších růžiček květáku
středně velká mrkev
150 g řapíkatého celeru + nať
máslo
1 plnější lžíce hrubé mouky
cca 750 ml vývaru
sůl
pepř mletý
pažitka nebo petrželka, nať z řapíkatého celeru...

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, poté přidáme krátce osmažit i pokrájený řapíkatý celer, vše posypeme moukou a ještě krátce smažíme. Přidáme růžičky květáku (nebo zhruba půlku menšího květáku), přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí květáku, který následně šťouchadlem na brambory rozbijeme na menší kusy (ne na kaši).

  2. Polévku dle vlastní chuti můžeme ještě dochutit, přidáme posekanou pažitku, petrželku nebo nať z řapíků a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!