Květákovo-masákové dukáty recept

Top Recepty, Houby

Suroviny na recept

1/2 květáku
2 větší hrsti hub (nejlépe masáky)
2 vajíčka
1 lahůdková cibulka celá
trošku smetany (nebo mléka)
2 hrsti jemné krupičky
1 lžíce Vegety
strouhanka dle potřeby
pepř
sůl
olej na smažení
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Syrový květák nastrouháme na větších slzičkách do mísy, přidáme nadrobno nakrájené houby, lahůdkovou cibulku nadrobno, pak ještě nasekanou pažitku, smetanu (mléko), Vegetu, krupičku a vajíčka - promícháme a teprve osolíme a přidáme strouhanku, aby nám vzniklo celistvé a tvořivé těsto.

  2. Uděláme kuličky, které dlaní zplácneme a dáme smažit s obou stran, nejprve přikryté, aby se květák i houby produsily a dosmažíme do žádané hnědší barvy odkryté a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!