Květákový koláč recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

Těsto:
125 g hladké mouky
6 lžic změklého másla
50 g strouhaných mandlí
2 lžíce strouhaného Parmezánu
1 lžička skořice
1 bílek
sůl
Náplň:
cca 500 g květák
1 vejce
1 žloutek)
6 lžic sladké smetany
sůl
pažitka
nastrouhaný sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z prísad vymiesime cesto a dáme ho na 30 minút do chladničky.

  2. Karfiol (květák) uvaríme, scedíme a popučíme vidličkou.

  3. Pridáme vajce, žĺtok, smotanu, osolíme, okoreníme a nasekanú pažitku. Všetko dobre premiešame.

  4. Cesto vyvaľkáme do kruhu a vložíme do tortovej formy tak, aby boli dvihnuté okraje asi na 3 cm.

  5. Vložíme náplň, zarovnáme a v rúre pečieme asi 25 minút. Potom posypeme strúhaným syrom a dopečieme. Podávame teplé so zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!