Květákový nákyp s václavkami recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 menší květák
- 400 g václavek
- 2 vejce
- 1 cibule
- 40 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- mletý kmín
- sůl
- pepř
Postup Květákový nákyp s václavkami
Postup přípravy receptu
-
Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme do polomäkka.
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme narezané podpňovky, osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa nevyparí voda.
Vymiešame žĺtky s maslom (nešľaháme, len varechou premiešame), pridáme karfiol, huby, rascu, múku a premiešame. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.
Hmotu dáme do vymasteného pekáčika a pečieme na 180°C dozlata.