Kynuté pečivo s rozinkami recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 500 g prosáté hladké mouky
- sůl
- 100 g cukru
- 100 g máslové hery
- 2 žloutky
- 1/2 kostky droždí
- asi 250 ml mléka
- citronová kůra
- rozinky namočené v rumu
- vanilka
Postup Kynuté pečivo s rozinkami
Postup přípravy receptu
-
V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka na řídkou kašičku - kvásek. Ten necháme na teple vzejít. Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve kterém jsme zahřáli vnitřek z vanilkového lusku. Než ale mléko vlijeme do těsta, necháme ho trochu zchladnout, rozpustíme v něm sůl a rozkvedláme žloutky. Vypracujeme vláčné měkké těsto.
Necháme vykynout a pak těsto zpracujeme do žádaných tvarů. Potřeme bílkem a posypeme sezamem.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova na 180 st.