Lahodné lískové hrudky recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

4 bílky
28 dkg mletý cukr
28 dkg jemně mletých lískových ořechů (nikoliv vlašské, ty jsou moc mastné a hrudky po nich nevyskočí, ale roztečou se)

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj vmícháme pomalu ručně napřed mletý cukr a potom mleté lískové oříšky.

  2. Na pečící papír klademe lžičkou malé hrudky, na každou hrudku dáme ještě celý lískový oříšek.

  3. Pečeme mírně v troubě cca 190 °C, když začnou mírně růžovět, jsou hotové.

  4. Necháme úplně vystydnout a pak se nám krásně odloupnou z papíru. Uchováváme v chladnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!