Lahůdka nejen k vínu Plněné švestky ve slaninovém kabátku recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- 60 sušených švestek (nesířených, viz tipy a triky)
- 200 g čedaru
- 300 ml portského vína
- 60 plátků anglické slaniny (viz tipy a triky)
Postup Lahůdka nejen k vínu Plněné švestky ve slaninovém kabátku
Postup přípravy receptu
-
Vypeckované švestky naskládejte do misky, zalijte portským vínem a nechte marinovat minimálně přes noc (lépe však 2-3 dny).
Čedar si nakrájejte na menší hranolky, podle velikosti švestek.
Kousky sýra pak jednoduše zasuňte do otvoru namísto pecky. Naplno rozehřejte gril v troubě.
Poté švestku zaviňte do plátku anglické slaniny (tak, abyste zakryly otvor po pecce – jinak by vám vytekl sýr) a zajistěte párátkem.
Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte na cca 12 minut do trouby.
Podávejte nejlépe teplé, ale pochutnáte si i na vychladlých.