Lahůdková cmunda-bramborák recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

Brambory nastrouhané na hrubo
cibule
prolisovaný česnek 8-10 stroužků
100 g anglické slaniny
100 g nastrouhaného měkkého salámu
1 rovnou lžíci paprikové Vegety
100 g nastrouhaného tvrdého sýra
2 vejce
trochu smetany (12 % mléka)
majoránka
hladká mouka
drcený kmín
pepř
sůl
pažitka
olej na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory si nastrouháme na hrubo (je pak cmunda krásně křupavá) do mísy (někdo vykapává vodu z brambor, já to nedělám, je to škrob a ten váže těsto), přidáme ostatní suroviny: cibuli na drobno, prolisovaný česnek, nakrájenou slaninu, salám a sýr nastrouháme, paprikovou vegetu, majoránku, pepř, kmín a všechno promícháme.

  2. Pak přidáme vajíčka, pažitku, sůl podle potřeby(Vegeta je slaná), trochu smetany(mléka), opět promícháme a dáme tolik mouky, aby těsto dobře drželo pospolu.

  3. Větší lžící nabíráme těsto, které dáváme do hodně horkého a malého množství oleje, lžící tvarujeme větší placky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!