Lanýže z bílé čokolády a malin recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

250 g bílé čokolády
50 g másla
100 ml smetany na šlehání
maliny
kakao, nastrouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Smetanu lehce zahřejeme, nesmí být horká.

  2. Rozpuštěnou a dobře smíchanou čokoládu s máslem vyndáme z vodní lázně.

  3. Za stálého míchání přilijeme pozvolna smetanu do čokolády. Dobře smícháme.

  4. Do silikonové formy na ledové kostky nalijeme na dno každého otvoru štipec rozpuštěné čokoládové směsi a dáme na 15 minut zatuhnout do lednice.

  5. Formu vyndáme z lednice. Do každého otvoru dáme malinu, naplníme zbývající čokoládovou směsí a dáme opět ztuhnout do lednice.

  6. Po ztuhnutí vydloubneme z formy a tvarujeme kuličky, které obalíme v kakau nebo v nastrouhané čokoládě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!