Lasagne s dvojí náplní recept

Top Recepty, Těstoviny

Suroviny na recept

lasagne
masová směs:
0.5 kg mletého hovězího masa
rajčata v plechovce valfruta
malé rajčatové pyré valfruta
oregano
bazalka
majoránka
olej
cibule
špenátová směs:
1/2 balení mražených špenátových listů (nejlépe Bonduelle)
0.5 l smetany na vaření
máslo
mouku na jíšku
bešamel:
0.5 l mléka
mouka
máslo
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme masovou směs: mleté hovězí orestujeme na cibulce a oleji, až se maso zatáhne přidáme rajčata a rajčatové pyré, koření a sůl a dusíme cca půl hodiny.

  2. Špenátová směs: rozpustíme si máslo a přimícháme mouku (uděláme jíšku, nebo je to zásmažka??), přilijeme smetanu, trošku muškátového oříšku a opatrně vaříme, až je smetana horká, přidáme špenátové listy, můžeme dochutit, já přidala ještě trochu granulovaného česneku. Povaříme.

  3. Nakonec si připravíme bešamel: opět si uděláme z másla a mouky jíšku a přilejeme mléko, bešamel ale musí být hustší než bešamel na špenátovou směs.

  4. Do zapékací mísy najeleme na dno trochu bešamelu, naskládáme lasagne, na lasagne opět bešamel a masovou směs, na směs opět běšamel a lasagne, špenátovou směs, lasagne, bešamel, masovou směs, bešamel, lasagne, špenátová směs, lasagne, bešamel a dáme do trouby.

  5. Těsně před dopečením posypeme strouhaným sýrem a necháme cca 10 minut dopéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!