Lečo od babičky recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1 střední cibuli
2 papriky kapie
6 rajčat
15 dkg junioru
15 dkg klobásky (domácí může být i ostřejší)
sůl
pepř
troška tymiánu
troška majoránky
2 vejce
olej
dle potřeby voda

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájím hodně na jemno, Připravím si papriku, kterou omyji, vyndám jadřince, nakrájím na kostičky, rajčata spařím ve vařící vodě, sundám slupky a také nakrájím na kostičky.

  2. Rozpálím olej, přidám cibuli, nechám mírně dozlatova, přidám papriky promíchám a nechám 10 minut podusit, přidám rajčata, promíchám, nechám podusit do měkka.

  3. Osolím, opepřím, přidám jen trošku (asi na špičku nože) tymián a majoránku. Nechám zhruba 5 minut pod poklicí.

  4. Na pánvi si osmažím na kostičky nakrájené salámy a následně přidám do omáčky (pokud možno bez tuku).

  5. V hrnečku si rozmíchám vidličkou 2 vejce, vyliji je do leča a rychleji míchám, aby se mě to nepřipálilo. Podávám s chlebem nebo bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!