Ledvinky na paprice recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

4 vepřové ledvinky
1 velká cibule
1 červená paprika
1 stroužek česneku
100 ml hovězího vývaru
80 ml smetany
20 g másla
50 ml oleje
1 lžičku sladké papriky
špetka drcených chilli papriček
pepř sůl
1 plná lžíce kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky odblaníme, pokud mají blánu, ostrým nožem v půli rozkrojíme a odstraníme důkladně všechny bílé části. Takto očištěné ledvinky nakrájíme na velikost soust, a propláchneme na cedníku studenou vodou. Poté je vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme celou lžíci kmínu a přivedeme k varu. Nevaříme, hlídáme a jakmile se jednou varem převrátí, ihned přes cedník slijeme. Propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Ledvinky takto zbavíme nežádoucího pachu i veškeré nečistoty, přes sítko se odplaví i kmín.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek. Restujeme dosklovata a přidáme okapané ledvinky, lžičku sladké papriky, špetku chilli a pepř - nesolíme! Podlijeme vývarem (neslaným) a dusíme asi 20 minut.

  3. Zatím očistíme a nakrájíme papriku na větší proužky. Jakmile jsou ledvinky na skus, přidáme papriky, vlijeme smetanu, dochutíme solí. Přidáme studené máslo a povaříme ještě 5 minut. Podáváme posypané petrželkou nejlépe s chlebem, ale hodí se i rýže nebo rýžové nudle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!