Lehce pikantní guláš z bedel recept

Top Recepty, Houby

Suroviny na recept

cca 600 g bedel
100 g špeku
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
1 rovná lžíce sladké papriky
1 rovná lžíce uzené papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
1 plná lžíce hladké mouky
vývar nebo voda (ale vývar dodá chuť)
celý kmín
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bedly nakrájíme na větší kousky, špek a cibuli na kostičky. Špek vyškvaříme a přidáme cibuli a kmín. Restujeme dozlatova. Ke konci přidáme větší část česneku nakrájeného nadrobno.

  2. Vsypeme papriky a krátce restujeme. Přisypeme bedle a zalijeme vývarem tak, aby byly vidět špičky. Přivedeme k varu a mezitím smícháme mouku v trošce vývaru.

  3. Přilijeme k základu a vaříme s občasným mícháním 15-20 minut. Před koncem vaření přidáme zbytek česneku a čerstvě mletý pepř. Guláš dochutíme a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!