Lentilková roláda recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 6 vajec
- 150 g cukru krystal
- 150 g hladké mouky
- Náplň:
- 230 g másla
- 170 g moučkového cukru
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce kakaa
- 4-5 balení Lentilek
- Nebo použijeme 1 balení krému v sáčku od Dr. Oetkera
Postup Lentilková roláda
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků uděláme tuhý sníh.
Žloutky ušleháme s cukrem krystal a poté přisypeme přesitou mouku, po ušlehání přidáme sníh a jemně promícháme a dáme na papírem vyložený plech, pečeme na 180°C asi 10-15 minut.
Až bude dozlatova upečená, tak za tepla smotáme korpus do rolády.
Mezitím co nám bude korpus chladnout, tak si připravíme náplň, ušleháme máslo s moučkovým cukrem, můžete přidat i kakao, přilejeme trochu rumu na dochucení a nakonec nasypeme lentilky a ještě jednou zlehka promícháme.
Až nám vychladne korpus, tak se ho pokusíme rozmotat a namazat na něj naši náplň a znova jej smotáme. Nyní je Lentilková roláda hotová.
Postup s krémem Dr.Oetker: z mléka, cukru a krému dr.Oetker si vyšleháme tuhý krém a smícháme s lentilkami a poté namažeme na roládu. Přeji dobrou chuť...