Lesnická krkovička recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 plátky vepřové krkovičky s kostí
1 bujónová kostka (nejlépe bylinková)
olej
6 stroužků česneku
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžička sladké papriky
5 kuliček jalovce
10 kuliček nového koření
1 lžička rozmarýnu
1/2 lžičky kmínu
černý pepř
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worcestrové omáčky
sůl
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme a nařízneme okraje.

  2. Do hmoždíře dáme jalovec, rozmarýn, kmín, nové koření a roztlučeme najemno. V kastrůlku rozehřejeme olej, necháme v něm rozpustit bujónovou kostku, přisypeme koření z hmoždíře i to ostatní, rozetřený česnek, worcester, hořčici, sójovou omáčku a dobře promícháme.

  3. Vzniklou pastu natřeme z jedné strany na plátky masa a necháme marinovat.

  4. V kastrole zozehřejeme olej a maso na něm opečeme, nejprve z nepotřené strany. Zalijeme malým množstvím horké vody a dusíme doměkka.

  5. Měkké maso vyjmeme, dolijeme vodu, zahustíme jíškou a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!