Lesnická krkovička recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 plátky vepřové krkovičky s kostí
- 1 bujónová kostka (nejlépe bylinková)
- olej
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžička sladké papriky
- 5 kuliček jalovce
- 10 kuliček nového koření
- 1 lžička rozmarýnu
- 1/2 lžičky kmínu
- černý pepř
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- sůl
- jíška
Postup Lesnická krkovička
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme a nařízneme okraje.
Do hmoždíře dáme jalovec, rozmarýn, kmín, nové koření a roztlučeme najemno. V kastrůlku rozehřejeme olej, necháme v něm rozpustit bujónovou kostku, přisypeme koření z hmoždíře i to ostatní, rozetřený česnek, worcester, hořčici, sójovou omáčku a dobře promícháme.
Vzniklou pastu natřeme z jedné strany na plátky masa a necháme marinovat.
V kastrole zozehřejeme olej a maso na něm opečeme, nejprve z nepotřené strany. Zalijeme malým množstvím horké vody a dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, dolijeme vodu, zahustíme jíškou a dochutíme.