Líčka na žampionech recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

hovězí líčka
plechovka žampionů
trochu oleje
větší cibule
hrst mouky na zaprášení
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme cibuli a zpěníme ji na trošce oleje. Líčko nakrájíme na proužky a zprudka orestujeme na té cibulce.

  2. Po vysmahnutí až do hněda, přidáme plechovičku žampionů i s nálevem a dolijeme vodu, aby bylo maso potopené. Zavřeme papiňák a od prvního zasyčení vaříme 3/4 hodiny.

  3. Po otevření tlakového hrnce, přivedeme znovu do varu a zaprášíme špetkou mouky, trochu povaříme a můžeme podávat. U nás se podávalo s chlupatým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!