Lilková pomazánka s Hermelínem recept

Top Recepty, Pomazánky

Suroviny na recept

1 Hermelín (použila jsem pikantní)
kousek másla
1 pečený lilek
několik sušených rajčat
2-3 stroužky česneku
čerstvá bazalka nebo petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilek rozpůlíme, dužinu nakrájíme do mřížky a posolíme. Necháme vypotit, poté otřeme papírovou utěrkou, potřeme zlehka olivovým olejem a dáme péct do trouby na 220 °C. Upečeme dohněda.

  2. Dužinu vydlabeme a necháme zchladnout. Do mixéru vložíme pokrájený Hermelín, máslo, bazalku, česnek, sušená rajčata a chladnou dužinu lilku. Osolíme a rozmixujeme dohladka.

  3. Podáváme s pečivem, nejlépe s opečenou bagetkou nebo toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!