Listový špenát v těstovinách,,conchiglioni“ a grilovaná kuřecí prsa recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

3 kuřecí prsa
400 g čerstvého listového špenátu
1 cibule
2-3 stroužky česneku
2 vejce
olivový olej
sůl
pepř
250 g těstovin conchiglioni
Na potírání masa:
3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžička červené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, rozkrojíme na dva plátky, z obou stran osolíme a opepříme. Špenátové listy propláchneme pod tekoucí vodou, otrháme stonky, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na drobno a česnek prolisujeme. Vše na potírání masa smícháme dohromady.

  2. Na troše oleje osmažíme cibuli dozlatova, přidáme špenát, chvíli dusíme, než pustí trochu vody, přidáme česnek, osolíme, opepříme a za stálého míchání chvíli podusíme, cca 7 minut. Přidáme vejce a už jen počkáme, než se srazí. Dáme zatím stranou do tepla.

  3. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a plníme dušeným špenátem.

  4. Grilovací pánev potřeme olejem, rozehřejeme, poklademe plátky masa, potřené směsí a grilujeme cca 3-4 minuty z každé strany (během grilování můžeme ještě potírat).

  5. Servírujeme společně s plněnými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!