Listový špenát v těstovinách,,conchiglioni“ a grilovaná kuřecí prsa recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 3 kuřecí prsa
- 400 g čerstvého listového špenátu
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 2 vejce
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 250 g těstovin conchiglioni
- Na potírání masa:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička červené papriky
Postup Listový špenát v těstovinách,,conchiglioni“ a grilovaná kuřecí prsa
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, rozkrojíme na dva plátky, z obou stran osolíme a opepříme. Špenátové listy propláchneme pod tekoucí vodou, otrháme stonky, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na drobno a česnek prolisujeme. Vše na potírání masa smícháme dohromady.
Na troše oleje osmažíme cibuli dozlatova, přidáme špenát, chvíli dusíme, než pustí trochu vody, přidáme česnek, osolíme, opepříme a za stálého míchání chvíli podusíme, cca 7 minut. Přidáme vejce a už jen počkáme, než se srazí. Dáme zatím stranou do tepla.
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a plníme dušeným špenátem.
Grilovací pánev potřeme olejem, rozehřejeme, poklademe plátky masa, potřené směsí a grilujeme cca 3-4 minuty z každé strany (během grilování můžeme ještě potírat).
Servírujeme společně s plněnými těstovinami.