Losos s kaviárovým přelivem recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 400 g lososa
- 75 g kaviáru
- 150 g husté víceprocentní zakysané smetany
- mořská sůl
- citron
- olej
- hladkolistá petržel
Postup Losos s kaviárovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Lososové steaky mírně osolíme a zakápneme citronem. Na pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje, vložíme lososa nejprve kůží dolů a krátce z obou stran opečeme. Doba závisí na výšce steaků a vaší chuti.
Zakysanou smetanu smícháme s kaviárem, případně dochutíme solí a citronem.
Lososa na talíři mírně přelijeme připravenou kaviárovou omáčkou, doplníme hladkolistou petrželkou a ihned podáváme. Jako příloha se hodí např. jemná bramborová kaše, ale nám chutnalo jen s čerstvou bagetkou.