Losos s kaviárovým přelivem recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

400 g lososa
75 g kaviáru
150 g husté víceprocentní zakysané smetany
mořská sůl
citron
olej
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Lososové steaky mírně osolíme a zakápneme citronem. Na pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje, vložíme lososa nejprve kůží dolů a krátce z obou stran opečeme. Doba závisí na výšce steaků a vaší chuti.

  2. Zakysanou smetanu smícháme s kaviárem, případně dochutíme solí a citronem.

  3. Lososa na talíři mírně přelijeme připravenou kaviárovou omáčkou, doplníme hladkolistou petrželkou a ihned podáváme. Jako příloha se hodí např. jemná bramborová kaše, ale nám chutnalo jen s čerstvou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!