Lžícový hruškový koláč s drobenkou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

3 hrušky
8 lžic hrubé mouky
8 lžic mléka
4 lžíce cukru
2 lžíce rozpuštěného másla
1 vajíčko
1/2 sáčku prášku do pečiva
tuk a hrubá mouka na vysypání formy
Drobenka:
100 g moučkového cukru
100 g polohrubé mouky
2 lžíce rozpuštěného másla

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané hrušky rozkrojíme na polovinu a opatrně vyndáme jadřinec. Jsou-li velké, pokrájíme je na několik silnějších plátků.

  2. Do mísy dáme mouku, přilijeme vlažné mléko, cukr, prášek do pečiva, vejce a chladné, rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto a vložíme ho do vymazané a vysypané kulaté formy.

  3. Všechny suroviny na žmolenku smícháme a důkladně mezi prsty promneme. Na těsto rozložíme půlky hrušek /nebo silnější plátky/ a posypeme je drobenkou. Koláč vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova 35- 40 minut. Před podáním můžeme ozdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!