Lžícový hruškový koláč s drobenkou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 3 hrušky
- 8 lžic hrubé mouky
- 8 lžic mléka
- 4 lžíce cukru
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 vajíčko
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- tuk a hrubá mouka na vysypání formy
- Drobenka:
- 100 g moučkového cukru
- 100 g polohrubé mouky
- 2 lžíce rozpuštěného másla
Postup Lžícový hruškový koláč s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Oloupané hrušky rozkrojíme na polovinu a opatrně vyndáme jadřinec. Jsou-li velké, pokrájíme je na několik silnějších plátků.
Do mísy dáme mouku, přilijeme vlažné mléko, cukr, prášek do pečiva, vejce a chladné, rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto a vložíme ho do vymazané a vysypané kulaté formy.
Všechny suroviny na žmolenku smícháme a důkladně mezi prsty promneme. Na těsto rozložíme půlky hrušek /nebo silnější plátky/ a posypeme je drobenkou. Koláč vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova 35- 40 minut. Před podáním můžeme ozdobit šlehačkou.