Maďarské makaróny recept

Top Recepty, Těstoviny

Suroviny na recept

1 cibule
trochu másla
2 zelené papriky
hrst čerstvých nakrájených hub
troška hladké mouky
mletá sladká paprika
kmín
1 lžíce sladké smetany
50 g sýra (na strouhání)
300 g makarónů
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku necháme zpěnit dozlatova nasekanou cibuli, přidáme půl lžičky mleté papriky, trochu kmínu, a na nudličky nakrájené zelené papriky (bez jádřinců), vše necháme smažit, pak přidáme na malé kousky nakrájené houby a pod pokličkou vše dusíme.

  2. Když jsou houby měkké, zaprášíme je troškou mouky a ještě chvilku podusíme. Přidáme trochu vody a sůl a do této omáčky vmísíme sladkou smetanu. Zamícháme dohromady s uvařenými makaróny a na talíři posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!