Makový drobenkový koláč se švestkami a broskvemi recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Na koláč:
200 g polohrubé mouky
80 g másla
80 g třtinového cukru
1/2 prášku do pečiva
1 PL kokosu
1,5 PL máku
Na náplň:
400 g měkkého tvarohu
1 žloutek
1 PL třtinového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin na koláč, uděláme drobenku.

  2. Větší část - cca 2/3 drobenky poklademe na koláčovou formu (potřenou tukem a vysypanou strouhankou).

  3. Tvaroh, utřený se žloutkem a cukrem jemně potřeme na drobenkový základ.

  4. Poklademe omytými a pokrájenými broskvemi a švestkami (střídavě) a na tvaroh nasypeme zbývající makovou drobenku.

  5. Pečeme v předehřáté troubě na 170-180 stupňů cca 30 minut. Podáváme vychladlý ke kávě nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!