Makrelka pečená s brambůrkem vařeným recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

3 velké brambory
sůl
petrželka
máslo
1 makrela
grilovací koření
bazalka
majoránka
tymián
3 lžíce olivového oleje
kuličkový barevný pepř (špičkou nože nadrtit)
sůl
trochu másla

Postup přípravy receptu

  1. Rybku jsem si očistila, uřízla jí hlavu, ocasní ploutev a rozřízla jí břicho po celé délce abych z toho měla jakoby filet. Rybku jsem osolila, okořenila rozmačkaným pepřem a grilovacím kořením, a nasekala na ni bylinky.

  2. Polila sem olivovým olejem a pokladla trochou másla. Dala jsem si do formy vybalené alobalem a pekla na 200°C na turbo gril (možno i normální pečení) asi cca 30 minut. Zprvu zakryté alobalem i ze shora potom jsem ho sundala.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!