Mandlový zajíček recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

50 g rozinek
3 lžíce rumu
3 vejce
250 g krupicového cukru
300 g hladké mouky
200 ml smetany ke šlehání
1/2 kypřícího prášku do pečiva
50 g mandlí
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky opláchneme, osušíme a přelijeme rumem. Necháme je hodinu nabobtnat.

  2. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny.

  3. Smetanu také vyšleháme a spojíme ji s vaječnou pěnou.

  4. Pak vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, nastrouhané mandle a rozinky i s rumem.

  5. Těsto naplníme do formy na zajíčka, kterou před tím vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  6. Pečeme v předehřáté troubě nejprve při 180°C 20 minut, pak teplotu snížíme na 160°C a dopékáme dalších 30 minut.

  7. Zajíčka necháme krátce vychladnout ve formě a teprve pak ho vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!