Mangold se ztraceným vejcem recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

500 g čerstvého mladého mangoldu
1 ks větší cibule
3 stroužky česneku (CZ)
1/4 l smetany na šlehání (30%)
50 g másla
sůl
pepř
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Mangold zbavíme stonků a pořádně propereme a zbavíme případných nečistot.

  2. Cibuli nakrájíme najemno.

  3. Do pánve Wok dáme rozpustit máslo, do kterého přidáme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Lehce necháme zesklovatět a přidáme opraný a středně nasekaný mangold.

  4. Promícháme a lehce podlijeme asi jedním deci vody. Jakmile se voda vyvaří, vlijeme do mangoldu smetanu a necháme provařit.

  5. Mezitím si připravíme do menšího hrnce vodu, kterou uvedeme do varu a přidáme ocet. Vejce rozklepneme a opatrně spustíme těsně nad hladinou do mírně vroucí vody.

  6. Jakmile se bílek uvaří, opatrně “ ztracené vejce“ vyjmeme a podáváme na mangoldu – nezapomeneme žloutek rozkrojit, aby lehce vytekl a dokonale tak splnil svoji estetickou funkci. Podáváme s vařeným bramborem


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!