Marcipán z marshmallow recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

bonbóny Marshmallow
citronová šťáva
cukr moučka
hořké mandle
sladká mandle

Postup přípravy receptu

  1. Pěnové bonbóny mají většinou kombinaci barev, v tomto případě byly bílorůžové.

  2. Nejlépe nůžkami odstřihneme barevné od bílého.

  3. Růžové kousky bonbonů zastříkneme citronem a dáme asi na 20 s na plný výkon do mikrovlnky.

  4. Vyndáme, ochutíme příchutí mandlí (3+3 kapky) a do napěněné hmoty začneme postupně přidávat prosátý moučkový cukr a kulatou špičkou nože ho postupně přimícháváme.

  5. Když už se hmota příliš nelepí, vyklopíme na vál a zapracováváme další cukr, až se nám vytvoří vláčná hmota podobná plastelíně.

  6. Stejně postupujeme s bílými kousky, ve fázi hnětení můžeme přidávat libovolné práškové nebo tekuté potravinářské barvivo.

  7. Růžičky: z vyváleného plátu hmoty si vykrojíme kolečka o průměru asi 3 cm, na jedné straně je trochu špičkami prstů povytáhneme a trochu umačkáme.

  8. Jedno kolečko svineme do ruličky a ostatní kolečka postupně nabalujeme do květu tou umačkanou stranou nahoru a lísteček trochu ohneme (jako že se rozvíjí).

  9. Necháme zaschnout. Pokud potřebujeme, můžeme hmotu znovu nahřát a případně citronem trochu naředit.

  10. Tuto hmotu můžeme použít i k potahování dortů.

  11. Pokud chceme hnědou barvu, už při rozpouštění v mikrovlnce přidáme trochu čokolády, případně pak přisypeme kakao.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!