Marcipánové řezy s ananasem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

100 g marcipánu
90 g Hery
80 g cukru krystalu nebo krupice
3 vejce
150 g hladké mouky
40 ml smetany
150 g kompotovaného ananasu
1/2 prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
špetku soli
kakao (nemusí být)
100 g bílé čokolády
200 g zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Marcipán nakrájený na kousky, tuk, cukr, vanilku a smetanu šlehačem rozmícháme. Pak přidáme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, sůl a vše vyšleháme do hladka. Nakonec vmícháme okapaný a na kousky nakrájený ananas. Část těsta můžeme obarvit kakaem.

  2. Těsto dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku (měla jsem malý 29/22cm).

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C, 20 - 25 min.

  4. Na polevu si rozehřejeme bílou čokoládu ve vodní lázni a pak opatrně vmícháváme zakysanou smetanu, nejprve po lžících - aby se nesrazila.

  5. Po vychladnutí řezů potřeme polevou a dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!