Marcipánový dort recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

těsto:
5 vajec
200 g cukru krupice
3 lžíce kakaa
necelých 200 g hladké mouky
5 lžic oleje
krém:
150 g másla
100 g moučkového cukru
250 ml mléka
30 g hladké mouky
100 g hořké čokolády
marcipán:
1 krabice sušeného mléka (400 g)
1 plechovka salka (397 g)
0,5 - 1 dcl vody
1 lžička mandlového aroma
trochu oleje
moučkový cukr podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme 3 lžíce kakaa a dovážíme do 200 g moukou (mouka s kakaem musí mít dohromady 200 g) a promícháme.

  2. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Zlehka vmícháme mouku s kakaem.

  3. Těsto nalijeme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Upečeme ve vyhřáté troubě (190°C asi 30 minut). Necháme vychladnout.

  4. Studený korpus vodorovně prořízneme. Spodní plát pokapeme rumem, natřeme silnou vrstvu čokoládového krému a přiklopíme horním plátem, jehož řeznou stranu jsme rovněž pokropili rumem. Krémem potřeme i boky a povrch.

  5. Dáme ztuhnout do ledničky. Potřeby na marcipán smícháme. Z marcipánu vykrojíme požadovaný tvar (je dobré udělat si papírovou šablonu), kterým překryjeme povrch dortu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!