Marinovaný steak s kaparovou omáčkou recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 2 hovězí steaky
- na marinádu:
- 2 polévková lžíce oleje
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 1/2 polévkové lžíce octa balzamiko
- čerstvý rozmarýn
- tymián
- Na omáčku:
- 2 dcl sladké smetany
- 1 kávová lžička citrónové šťávy
- 1 polévková lžíce kaparů
- 1 žloutek
- sůl
Postup Marinovaný steak s kaparovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Steaky marinujeme min. 2 hodiny v marinádě smíchané ze sójové omáčky, oleje, octa a posekaných bylinek.
Na omáčku necháme povařit asi 5 minut na mírném ohni sladkou smetanu s posekanými kapary, citrónovou šťávou a špetkou soli.
Odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme žloutek, který se již nesmí vařit.
Steaky vyjmeme z marinády,odstraníme bylinky a osušíme.
Na rozpálené pánvi je z obou stran propečeme podle vlastní chuti a zvyklosti.
Podáváme nejlépe s fazolkami nebo chřestem a omáčkou.