Marokánky od Sebeny recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

240 g cukru krupice
60 g másla
125 g hladké mouky
5 g sušeného mléka
80 g kandované pomerančové kůry
50 g rozinek
50 g oříšků
100 ml vody
čokoládová poleva na potažení

Postup přípravy receptu

  1. Nadrcené oříšky na sucho mírně opražíme na pánvi a smícháme s rozinkami a pomerančovou kůrou.

  2. V hrnci smícháme vodu sušené mléko cukr a máslo, přivedeme k varu.

  3. Přidáme ořechovou směs a krátce povaříme.

  4. Směs necháme částečně vychladnout a poté vmícháme mouku, když hmota úplně vychladne buď ji naplníme do cukrařského sáčku s hladkou trubičkou a nebo pomoci lžiček tvarujeme hromádky na plech vyložený pečícím papírem.

  5. Pečeme při teplotě 200-220°C do zlatova.

  6. Vychladlé marokánky z jedné strany potáhneme čokoládovou polevou a je hotovo:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!