Máslové kremrole recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
450 g hladká mouka
250 g máslo
200 ml šlehačka
1 lžíce octu
špetka soli
Bílkový sníh:
4 bílky
200 g cukr písek

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin uděláme těsto, necháme 1 hodinu v lednici. Z odleželého těsta natáčíme trubičky a pečeme při 180°C dorůžova.

  2. Plníme bílkovým sněhem šlehaným nad parou. Trubičky nejlépe chutnají 1 až 2 dny po naplnění, jsou báječně odleželé.

  3. Bílkový sníh: Ze 4 bílků ušleháme pevný sníh, do ušlehaného po částech zašleháme cukr a nádobu postavíme nad páru. Šleháme do zhoustnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!