Maso na špejli se zeleninou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 400 g vepřového panenky (odblaněné)
- 200 g anglické slaniny ze zadního bůčku
- 1 větší červená cibule - nakrájená na menší čtvrtky
- 1 balení anglické slaniny - tenké plátky
- 2 menší rajčata - nakrájená na čtvrtky
- 1 bílá paprika - nakrájená na kousky / čtvrtky
- špetka sladké papriky
- 1 lžíce sójové omáčky Vitana
- 1 lžička práškového česneku
- špetka mletého černého pepře
- špetka soli
- slunečnicový olej
Postup Maso na špejli se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrájíme na proužky o síle cca 1 cm. V misce smícháme koření se sójovou omáčkou, naložené maso necháme cca 1 hodinu uležet v lednici.
Mezitím nakrájíme anglickou slaninu na kousky a stejně tak zeleninu s cibulí.
Na jehlice napichujeme mezi proužky panenky tenké plátky anglické slaniny a dále střídavě ostatní suroviny.
Na větší pánvi rozpálíme olej a opečeme ze všech stran, dokud není maso měkké. Podávala jsem s hranolky a oblohou.