Maso pod peřinkou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 vepřové řízky
3 cibule
2 smetany na vaření
200 g tvrdého sýra
2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
1/2 lžičky soli
4 plátky anglické slaniny (nemusí být, ale dodá masíčku lepší chuť:-)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na pánvičce dokud se od sebe kolečka neoddělí. Maso naklepeme a obalíme ve smíchaných paprikách se solí.

  2. Na vymazaný pekáč dáme cibuli a na ní poklademe plátky masa. Pečeme cca 30 minut s mírným podléváním.

  3. Mezi tím si připravíme směs. Nastrouháme sýr na jemno a přidáme smetanu. Vznikne hustější hmota. Tu pak naneseme na každý plátek masa a ještě 10 minut zapečeme. (já dávám před směsí ještě plátek anglické slaniny pro lepší chuť, ale nemusí být).

  4. Podáváme s hranolkami, bramborovou kaší či s opečenými brambory, každý kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!