Matafan - francouzské bramborové placky recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

200 g vařených brambor (klidně od oběda od včerejška)
80-100ml mléka
1/2 stroužku česneku
1/3 lžičky vybraného koření/sušených bylinek dle vaší chuti
1/2 lžičky soli
1 vejce
25 g hladké mouky
olej na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory rozmačkáme na jemnou kaši. Přimícháme vejce, poté najemno nasekaný česnek, mouku, sůl, koření a nakonec mléko. Výsledkem by měla být hustá, hladká směs.

  2. Opékáme na vyšším plameni na tenké vrstvě oleje jako palačinky, dokud se na obou stranách nevytvoří zlatá křupavá kůrka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!