Matar dal khichdi (půlený žlutý hrách s rýží po indicku) recept

Top Recepty, Luštěniny

Suroviny na recept

300 g půleného žlutého hrachu
200 g rýže
3 lžíce oleje
1,5 lžičky mletého římského kmínu
1 lžička černého hořčičného semínka
1 rajče
1 lžička kurkumy
zelené chilli papričky podle chuti
sůl
1 lžička Garam masala
několik kari lístků
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Hrách namočíme, nejlépe přes noc, ale stačí i na několik hodin, rýži propláchneme.

  2. V hlubším hrnci rozehřejeme olej, vhodíme do něj římský kmín (a případně hořčičné semínko) a na středním plameni opékáme asi minutu, až začne koření vonět a praskat.

  3. Přidáme drobně nakrájené rajče a za stálého míchání necháme změknout a téměř rozvařit.

  4. Poté přidáme kurkumu, zelené chili papričky (a případně kari lístky) a ještě minutu opékáme.

  5. Přisypeme hrách a rýži a zalijeme 2.5 hrnky vody. Osolíme.

  6. Za občasného zamíchání vaříme asi 25 minut. Rýže se mírně rozvaří a zahustí vzniklou omáčku, hrách změkne.

  7. Na závěr můžeme vmíchat koření garam masala a čerstvý koriandr, podle potřeby dosolíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!