Medailonky z panenky na cibuli a špeku recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

600 g vepřové panenky
2 cibule
kousek uzeného špeku
1 lžíce oleje
plátek másla
grilovací koření
sůl
pepř
Na obalení:
hladká mouka + sladká mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na 1 cm silné medailonky. Hranou ruky je jemně naklepeme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a necháme odpočinout.

  2. Uzený špek nakrájíme na kostičky, cibuli na půlměsíčky. V pánvi pomalu rozehřejeme olej s máslem. Dáme pomalu smažit špek a cibuli, dokud nebudou osmažené dohněda.

  3. Medailonky osolíme a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali s mletou paprikou. Obalené maso dáme na pánev ke špeku a cibuli a zprudka opečeme z obou stran. Pak podlijeme vodou, přiklopíme a podusíme asi 20 minut. Mouka použitá k obalení masa omáčku zahustí, takže pak už jen podle chuti dosolíme. Podáváme s bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!