Medová pikantní vepřová krkovička recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1 kg vepřové krkovice (cca 6 plátků)
sáček marinády Medová pikantní“ od Avokáda
olej
pepř
sůl
instantní tmavá jíška
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovičku nakrájíme na silnější plátky a vetřeme obsah sáčku s marinádou Medová pikantní“ a necháme uležet do druhého dne v chladu.

  2. Po uležení plátky masa prudce opečeme na teflonové pánvi, přendáme do prázdného hrnce a podlijeme lehce vývarem. Hrnec přiklopíme a dusíme pod pokličkou cca 45 minut (záleží na stáří vepříka) dokud maso není úplně měkké.

  3. Jakmile je maso hotové vyndáme jej z hrnce a šťávu zahustíme dle zvolené přílohy instantní jíškou nebo trochou mouky rozmíchané v trošce vody.

  4. Dochutíme pepřem, solí a vložíme pro zjemnění oříšek másla. Podáváme s těstovinami, vařeným bramborem nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!