Mexický guláš z Malé strany recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 600 g zadního hovězího masa
- 1 větší plechovka rajského protlaku
- 1 větší cibule
- 1 až 3 stroužky česneku, utřené nebo jemně nakrájené
- 2 špetky pepře
- 1 lžička soli
- tuk - sádlo, olej
- strouhaný sýr na posypání, nejlépe čedar
- rýže jako příloha
- zelený koriandr nebo petrželka na ozdobení
- Můžete přidat:
- papriky na nudličky nakrájené, konservu kukuřice, hrášku, pórek, fazole z konservy (už jsou uvařené), ale i zelené fazolky
Postup Mexický guláš z Malé strany
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a usmažte na oleji (případně na sádle) dozlatova. Přidejte česnek a ještě osmahněte. Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a rajský protlak, zprudka po dobu asi 2-4 minuty opékejte za stálého míchání. Pokud použijete hrubě mleté hovězí, snadno si pomůžete šťouchadlem na brambory. Posolte, v tuto chvíli už by maso mělo pouštět šťávu. Ne-li, podlijte trochu vřelou vodou. V tuto chvíli můžete přidat další zeleninu. Duste zhruba 40 minut a výborně to jde i v pomalém hrnci, sám ho na to používám.
Guláš nejlépe zahustíte rozstrouhaným chlebem.
Z rýže udělejte na talíři věnec, doprostřed nalijte guláš, zasypte sýrem, ozdobte nakrájenou zelenou a voňavou dobrotou a podávejte.