Milouškovy oblíbené broskvové řezy recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

250 g hladké mouky
4 vejce
250 g cukru
1/2 prášku do pečiva
10 lžic vlažné vody
10 lžic olej
1 velký broskvový kompot
Krém:
1 šlehačka (33%)
1 ztužovač šlehačky
10 dkg cukru
2 velké zakysané smetany
Poleva:
1 vanilkový pudink
kompotová šťáva(dolít vodou do 1/2 litru)
1 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Vejce našleháme s cukrem, přidáme hladkou mouku, kypřicí prášek, 10 lžic vlažné vody a 10 lžic oleje. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180 °C asi tak půl hodiny.

  2. Mezitím si připravíme krém. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem a cukrem a poté přimícháme zakysanou smetanu.

  3. Po vychladnutí piškotu rovnoměrně namažeme krémem, poklademe broskvemi nakrájenými na měsíčky a zalijeme pudinkovou polevou, která by měla být lehce vychladlá. Hotové řezy dáme chladit do ledničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!