Míšovo srdce recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek celozrnné žitné mouky
- 1/2 hrnku nebělené pšeničné mouky (hladké)
- 1/2 hrnku sladu
- 1 hrnek rostlinného mléka
- 3/4 hrnku oleje
- 3 vejce
- 3 lžíce karobu
- 1 bio kypřící prášek do pečiva
- 500 g tvarohu (kostka)
- 100 g bílého jogurtu
- 200 g rostlinné smetany ke šlehání
- 1/2 vanilkového lusku
- 50 g třtinového cukru (very dark)
- 50 g hořké čokolády (Vivani)
- 1 lžička kokosového oleje
Postup Míšovo srdce
Postup přípravy receptu
-
Troubu si dáme předehřát na 175°C. Mezitím si do mísy dáme mouku, karobový prášek a prášek do pečiva. Promícháme, přidáme vejce, slad a olej. Začneme šlehat a postupně přilévat mléko.
Hotové těsto nalijeme do formy, kterou jsem si vyložila pečícím papírem, ale je možné vymazat a vysypat moukou. Pečeme zhruba 40-50 minut, v některých formách až 1 hodinu, je potřeba kontrolovat špejlí. Po upečení necháme vychladnout.
Tvaroh, jogurt, smetanu a dřeň z lusku vyšleháme do hladkého krému, který dle chuti osladíme. Krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus a dáme na 1 hodinu do lednice.
Poté si rozpustíme čokoládu s trochou kokosového oleje a polijeme s ní dort, dáme zpět do lednice. Při krájení doporučuji horký nůž. Nejprve nakrojit čokoládu a pak zbytek, jinak čokoláda popraská.