Mokrý koláč s ovocem recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- Drobenka:
- 100 g másla
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- Tvarohový krém:¨
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 2 dcl mléka
- cukr dle chutí přibližně 3 - 4 lžíce
- Čerstvé jahody
- maliny
- borůvky
- rybíz
- meruňky atd
Postup Mokrý koláč s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Ze studeného másla, cukru, mouky a prášku do pečiva udělejte drobenku. Jde to pochopitelně rukama, ale můžete použít i mixer a to pak trvá opravdu 3 minuty.
Ušlehejte tvaroh s vejcem a mlékem a oslaďte dle chuti.
Na dno dortové formy, nebo remosky nasypejte 2/3 hotové drobenky a lehce umačkejte. Na drobenku nalijte tvarohový krém. Na krém naskládejte ovoce a posypejte zbytkem drobenky.
Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 40 minut. Stejně dobře jde koláč péct i v remosce. Pokud se vám bude koláč připalovat, tak ho přikryjte alobalem. Podávejte vychlazený.