Moučný šterc recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

300 g polohrubé mouky
200 ml vařící vody
2 PL sádlo - roztopené horké
sůl
Slaná verze:
na sádle do hněda osmažená cibule, příp. zakysaná smetana
Sladká verze:
práškový cukr
zředěný nahřátý džem

Postup přípravy receptu

  1. Múku pomaly a trpezlivo na sucho zahrievame a opražíme do bledohneda. Ak máme plyn, použijeme rozptyľovač plynu. Premiešavame a sledujeme farbu. Medzitým si nachystáme vriacu vodu a roztopíme masť.

  2. Keď je múka bledohnedá, zalejeme vriacou vodou, osolíme, miešame. Dostaneme hmotu podobnú ako keď odpaľujeme cesto. Na nízkej teplote stále spracúvame asi 3 minúty, cesto stmavne a dostaneme husté cucky, prilejeme masť a ešte chvílu spracúvame.

  3. Pri slanej verzii pridáme viac soli, servírujeme s osmaženou cibuľou, príp. aj kyslou smotanou. Pri sladkej verzii posypeme práškovým cukrom a pokvapkáme zohriatym džemom.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!